Gezocht: Projectleider producten en processen Programma E-service (Black Belt)

KMS Overheid zoekt namens de provincie Gelderland een Projectleider producten en processen Programma E-service (Black Belt) voor 32 uur per week vanaf 19 november 2012 tot 31 maart 2013 met optie op verlenging met 3×7 maanden.

Functie-inhoud:

De opdracht van de projectleider producten en processen Programma E-service is:
• het opstellen van een plan van aanpak;
• het opstellen van een business case;
• het ontwerpen van het dienstverleningsconcept van de (interne) producten en diensten;
• het bepalen van de kanalenstrategie van de (interne) producten en diensten;
• het optimaliseren/inrichten en beschrijven van de processen ten aanzien van het aanbieden van deze producten en diensten aan de interne organisatie (volgens de lean six sigma procesaanpak);
• het ontwikkelen van digitale formulieren ter ondersteuning van deze processen;
• het onderkennen en realiseren van quick wins;
• het aansturen van het project team producten en processen;
• het opstellen van voortgangsrapportages;
• het bewaken van het projectbudget.

De projectleider is deelnemer van het Programma E-service en rapporteert rechtstreeks aan de programmamanager E-service en de projectleider integratie E-service. De inzet bedraagt gemiddeld 32 uur per week, 8 uur per dag.

Extra achtergrondinformatie kun je bij KMS Overheid opvragen.

Waar zijn wij naar op zoek?

De provincie zoekt een prettige persoonlijkheid die doortastend en overtuigend kan optreden en vanuit een integraal perspectief oplossingen aandraagt en invult. Kandidaat heeft gevoel voor verschillende belangen binnen de organisatie, is pragmatisch van instelling en is in staat over geconstateerde problemen en (concrete) oplossingen te rapporteren ten behoeve van besluitvorming.

Eisen:

 • De kandidaat beschikt over een Lean Six Sigma black belt certificaat (theorie en praktijk)
 • Kandidaat moet aantoonbaar de afgelopen 5 jaar (periode 2007 – 2012) ervaring hebben met procesmanagement en project- en programmamanagement bij de overheid

Aanvullende eisen (waarbij de provincie vraagt om een toelichting te geven in de vorm van een beschrijving, zowel als een referentie -meer informatie hierover is bij KMS Overheid bekend):

 • De kandidaat heeft ervaring met de samenwerking met verschillende betrokken partijen op ambtelijk en politiek niveau bij een overheid. Kan aantoonbaar goed kunnen schakelen tussen de verschillende abstractieniveau’s en de verschillende belangen (zoals niet uitputtend Directie, opdrachtgever, programmamanager afdelingsmanagers, afdelingen en collega projectleiders).
 • De kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met het leiden van projecten/programma’s in een overheid organisatie op het gebied van procesmanagement en organisatie inrichting.
 • De kandidaat heeft een aantoonbaar doortastende persoonlijkheid die overtuigend kan optreden en vanuit een integraal perspectief oplossingen aandraagt en invult. De kandidaat is daarbij in staat en schroomt niet voorstellen te doen waar niet iedereen op voorhand het mee eens is (afdwingen en overtuigen), dit vanuit het grotere geheel (organisatiebelang) bekeken.
 • De kandidaat beschikt aantoonbaar over een Lean Six Sigma black belt certificaat (theorie en praktijk)
 • De kandidaat heeft tenminste aantoonbaar een HBO of universitair diploma
 • De kandidaat heeft aantoonbaar in de afgelopen vijf jaren (periode 2007 – 2012), op projectmatige/programmatische basis functies of opdrachten vervuld bij een overheidsorganisatie op het gebied van procesmanagement, procesbeschrijving en organisatie inrichting. Waarbij de kandidaat:
  a) deze functies of opdrachten op leidinggevend niveau heeft uitgevoerd
  b) in deze functies of opdrachten de Lean Six Sigma methodiek heeft toegepast.
  c) deze functies of opdrachten in een complexe project/programmaorganisatie heeft uitgevoerd. Complex is met minimaal 50 (zowel interne als externe) medewerkers in de project/programma organisatie en minimaal 3 projecten binnen het programma
 • De kandidaat heeft aantoonbaar in de afgelopen vijf jaren (periode 2007 – 2012) minimaal twee jaren ervaring met het werken in of het vervullen van een opdracht in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving bij de overheid.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar in de afgelopen vijf jaren (periode 2007 – 2012), leidinggevende ervaring met projecten op het gebied van procesoptimalisatie/procesmanagement waarbij op digitale wijze producten en diensten van ondersteunende afdelingen worden aangeboden aan de interne organisatie.
 • De kandidaat heeft aantoonbaar in de afgelopen vijf jaren (periode 2007 – 2012), leidinggevende ervaring met het werken aan projecten die IT en Business componenten bevatten en waarbij gerapporteerd moet worden aan een programmamanager of leidinggevende.
 • De kandidaat beschikt over een aantoonbare flexibele houding, gericht op mogelijkheden om doelen te realiseren in plaats van belemmeringen, waarbij creativiteit en inventiviteit binnen de gestelde kaders en regels van belang zijn. Hierbij gaat het om het zoeken naar de balans in de praktische toepasbaarheid van de oplossing voor de organisatie in relatie tot de te bereiken inhoudelijke (project)doelen.
 • De kandidaat beschikt over een aantoonbare flexibele houding met betrekking tot de uitvoering van de werkzaamheden. Indien de omstandigheden dit vragen zal de kandidaat niet schromen uitvoerende werkzaamheden te verrichten

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk de ochtend van 4 november 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s