Gezocht: leerplichtambtenaar met CJG-zorgtaken

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Flevoland een leerplichtambtenaar voor 36 uur per week vanaf uiterlijk 15 november 2012 voor een periode van 4 maanden met optie op verlenging (per maand).

Functie-inhoud:

Vanuit de Leerplichtwet heb je als leerplichtambtenaar wettelijk toegekende bevoegdheden. Je bent de contactpersoon van scholen voor de uitvoering van de leerplicht en RMC-functie van Urker leerlingen op operationeel niveau. Dat tekent tegelijkertijd de bijzondere positie van de leerplichtambtenaar. Beëdiging als leerplichtambtenaar vindt dan ook plaats om legitiem te kunnen overleggen met scholen over kinderen en/of jongeren . Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verlenen van maatschappelijke zorg aan leerlingen van 5 tot 23 jaar onder andere ter voorkoming van zwa(arde)re problematiek en/of ongeoorloofd schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten. Je vervult binnen diverse overlegorganen een specifieke rol.  Je bent onderdeel van de CJG zorgstructuur en werkt daardoor nauw samen met de procescoördinator, met de zorgcoördinatoren en uitvoerders vanuit 1Gezin1Plan. Je bent daarnaast het eerste aanspreekpunt en contactfunctionaris voor ESAR (verwijsindex risicojongeren). Je bent (mede) verantwoordelijk voor de Public Relations van het CJG, met uitzondering van social media. Onder andere het verzorgen van krantenberichten, nieuwsbrieven, voorlichtingsmateriaal etc. en  de organisatie van informatie- en themabijeenkomsten vanuit het CJG.

Waar zijn wij naar op zoek?

  • Je beschikt minimaal over een Hbo- werk- en denkniveau, op het gebied van Jeugd en Gezin
  • Je bent goed in het inschakelen en aanspreken van partijen over de gemaakte afspraken over de zorg voor jongeren
  • Je beschikt over meerdere jaren werkervaring in het aanbod van voorzieningen op het gebied van leerplicht dan wel jeugdzorg
  • Je bent bekend met de op Urk geldende normen en waarden en diens cultuur
  • Je dient over de volgende competenties te beschikken: • het leggen van contacten en onderhouden van relaties, • analytisch vermogen, • overtuigingskracht, • sturing en regie, • oordeelsvorming, • delegeren, • samenwerken en verbinden, • omgevingsbewustzijn, • initiatief nemen en pro-actief, • plannen en organiseren.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 28 oktober 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s