Gezocht: adviseur Planning & Control

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Overijssel een adviseur Planning & Control vanaf 10 september tot en met 31 december 2012 voor 32 uur per week met optie tot verlenging met 2×2 maanden.

Functie-inhoud:

De adviseur ondersteunt de middelenfuncties binnen de gemeente bij het besturen van de business op bedrijfseceonomische en bedrijfskundig vlak. Aandachtsvelden in steekwoorden zijn:
* Planning en control producten / activiteiten.
* Risicomanagement
* Scenariodenken
* Prognose
* Communicatief

Adviseren van directie, programma, project- en lijnmanagers
 Adviseert de directie en het management, bij het toepassen van de beleidskaders en het instrumentarium op het brede middelenbeleid, het verhogen van doelmatigheid en het verbeteren van de kwaliteit van de informatievoorziening over de processen (input en output).
 Signaleren en analyseren kansen, knelpunten en risico’s bij de realisatie van de planning- en controlcyclus en adviseert hierover.
 Adviseert de directie en het management over financieel economische en bedrijfskundige vraagstukken.
 Vertalen van beleid naar innovatie, borging en procesverbetering.

Totstandkoming van P&C documenten en het leveren van stuurinformatie
 Adviseert bij de totstandkoming van planning- en controldocumenten.
 Geeft inzicht in kwalitatieve en kwantitatieve (financiële) informatie (toelichting, analyse, advies).
 Beoordelen van de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van de middeleninzet en adviseert over verbeteringen.
 Analyseren en het doen van onderzoek om tot nota’s en (raads)voorstellen te komen.
 Onderzoekt, vanuit een bedrijfseconomische context, de risico’s en mogelijkheden in de bedrijfsvoering.
 Toetst B&W-nota’s en raadsvoorstellen op risico’s en op de toepassing van wettelijke kaders en interne beleidsregels

Signaleren, analyseren, ontwikkelen, adviseren over verbeteren van de bedrijfsvoering
 Verbetermogelijkheden in de doelmatigheid, de doeltreffendheid en de rechtmatigheid van de inzet van middelen, de risicovolle processen en het effect van managementadviezen hierop.
 Noodzakelijke en gewenste verbeteringen in planning-en-control processen en –instrumentarium.

Verrichten overige werkzaamheden
 Signaleert, bewaakt en adviseert de directie en bestuur over de aandeelhoudersbelangen van de gemeente

Waar zijn wij naar op zoek?

Als adviseur sta je graag in de wind, ben je initiatiefrijk en proactief. Je hebt een flexibele, klant-, samenwerking- en resultaatgerichte instelling. Je bent in staat ontwikkelingen te plannen, te organiseren en de voortgang te bewaken. Je bent een verbinder en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je probleemanalyse en oordeelsvorming zijn van dien aard dat je in staat bent tot evenwichtige belangenafweging en je doorziet van vraagstukken van complexe aard. Je organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit kun je hierbij op een uitstekende en natuurlijke wijze toepassen.

Eisen:

  • Via CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding richting bedrijfseconomie of bedrijfskunde
  • Via CV aantoonbaar minimaal drie jaar werkervaring met BBV en overheidsfinanciën of via CV aantoonbaar een opleiding/cursus BBV en overheidsfinanciën gevolgd
  • Via CV aantoonbaar een cursus/training adviesvaardigheden gevolgd
  • Via CV aantoonbaar minimaal drie jaar werkervaring als adviseur planning & control bij een gemeente, liefst recent
  • Via CV aantoonbaar werkervaring als adviseur met middelen- en staffuncties (zoals financiën, P&O, ICT, facilitaire zaken) als klantenkring
  • Via CV aantoonbaar minimaal drie jaar werkervaring met het opzetten en realiseren van financiële en bedrijfseconomische processen bij samenwerkingsverbanden.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group. Voor een groter aanbod van financiële functies kijkt u ook op:  www.fiso.nl

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 20 augustus 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s