Gezocht: communicatieadviseur

KMS Overheid zoekt namens de gemeente Roerdalen in Limburg een communicatieadviseur voor 20 uur per week vanaf 16 juli 2012 tot 30 september 2012 met kans op verlenging van 1×3 maanden.

Functie-inhoud:

De gemeente zoekt een enthousiaste communicatieadviseur met ruime ervaring op het gebied van overheidscommunicatie. Je adviseert het bestuur van de gemeente Roerdalen op het gebied van externe communicatie. Daarnaast adviseer je de directie en het management op het gebied van interne en externe communicatie. Je adviseert en faciliteert bij (interactieve) beleidsontwikkeling en projectcommunicatie. Je coördineert de werkzaamheden op het gebied van communicatie en bent het aanspreekpunt voor onder andere 2 tijdelijke adviseurs (vernieuwing website en WMO-kanteling), een tijdelijke communicatie-assistent (16 uur), communicatieconsulent (8 uur) en de medewerker publieksvoorlichting Servicepunt (18 uur). Projecten die tijdens de inhuurperiode aandacht vragen zijn bijvoorbeeld de WMO-kanteling, project Voorzieningen/subsidies, de implementatie van de vernieuwde huisstijl, samenwerkingsverband Maasgouw-Echt-Susteren-Roerdalen (MER) en een aantal onderzoeken via het bewonerspanel Roerdalen.

Daarnaast ben je een kartrekker voor de ontwikkeling en implementatie van burgerparticipatie. Je werkt hierbij samen met o.a. adviseurs van KING. Perswoordvoering, advisering en coördinatie van het persbeleid behoort ook tot de dagelijkse taken.

Waar zijn wij naar op zoek?

Je bent een communicatiemens in hart en nieren. Door je sterke analytische vermogen weet je hoofd- en bijzaken goed te scheiden. Meerdere ‘ballen’ gelijktijdig in de lucht houden is voor jou geen probleem. Ondanks de waan van de dag verzand je niet in ad hoc acties maar pak je zaken structureel op. Je hebt een bestuurlijke antenne en weet hoe je in je werk rekening kunt houden met bestuurlijke gevoeligheden. Werken bij een kleinere gemeente heb je al vaker gedaan en je weet dat beschikbare capaciteit een steeds terugkerend knelpunt is. Je spreekt collega’s aan op hun eigen rol op het gebied van communicatie, zij zijn immers de inhoudelijk deskundigen. Je geeft deskundig advies over hoe we met onze inwoners (of collega’s) over uiteenlopende zaken doeltreffend kunnen communiceren en hiervoor draagvlak kunnen verkrijgen. Je kunt efficiënt en planmatig werken. Je helpt communicatie collega’s om hun werk goed te doen en vormt een klankbord bij problemen. Je hebt ervaring met het schrijven van beleidsnota’s, communicatieplannen en collegevoorstellen.

Eisen:

  • Minimaal 5 jaar ervaring met werken als communicatieadviseur binnen een kleine tot middelgrote gemeente
  • Minimaal HBO-opleiding Communicatie of vergelijkbaar
  • Minimaal 2 jaar ervaring als perswoordvoerder
  • Kennis van CMS systeem van SIM
  • Kennis van zowel interne als externe communicatie
  • Kennis van het opstellen van communicatieplannen
  • Ervaring als communicatieadviseur voor gemeentebestuur
  • Ervaring met vormgeven van burgerparticipatie
  • Affiniteit met coachen en inhoudelijk begeleiden van collega’s

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar:   vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 4 juli 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s