Gezocht: communicatieadviseur UWV

KMS Overheid zoekt namens het UWV Amsterdam een communicatieadviseur vanaf 22 juni 2012 tot 1 november 2012 met kans op verlenging met 9 maanden.

Functie-inhoud:

Het project Babette omvat het ontwerp en de implementatie van het end-to-end proces dat start bij de bestelaanvraag van een UWV-er, waarna een order (opdracht) bij een leverancier volgt, de levering van de goederen of diensten plaatsvindt deze ontvangst worden gemeld en de factuur wordt verwerkt en betaalbaar gesteld. Voor de ondersteuning van (de gebruikers van) het proces en de vastlegging van gegevens gebruikt UWV het door haar eerder geselecteerde ERP pakket PeopleSoft.

Projectfasering:

 1. Analysefase (15-05-2012 – 01-07-2012)
 2. Ontwerpfase (01-07-2012 – 01-11-2012)
 3. Realisatie- en uitrolfase (01-10-12 – 01-05-13)
 4. Nazorgfase (01-05-2013 t/m 01-07-2013)

Belangrijkste taken:

 • Het schrijven en uitvoeren van communicatieplannen, waaronder het ontwikkelen van middelen, schrijven en redigeren van teksten voor o.a. nieuwsbrieven, presentaties en intranet.
 • Het vertalen van de informatie naar begrijpelijke en overtuigende boodschappen voor diverse doelgroepen.
 • Het samenwerken met interne en externe partijen.
 • Het communiceren over het project en projectresultaten naar diverse doelgroepen op een aansprekende manier.
 • Het bevorderen van de bekendheid en het imago van het project in de organisatie.
 • Het organiseren van bijeenkomsten en trainingen.

Waar zijn wij naar op zoek?

De communicatieadviseur van het project Babette (Bestellen tot Betalen) beheerst het totale communicatietraject: van advies naar plan, ontwikkeling, uitvoering tot evaluatie. De communicatieadviseur heeft goede adviesvaardigheden, een hands-on mentaliteit en een vlotte pen. De communicatieadvisseur doorziet de politieke verhoudingen en is in staat de betrokkenen met communicatiemiddelen te overtuigen om zich in te zetten voor het realiseren van de projectresultaten. Hiernaast is de communicatieadvisuer verantwoordelijk voor het organiseren van de trainingen.

Eisen:

 • Minimaal een afgeronde, 4-jarige, HBO-opleiding op het gebied van Communicatie, Marketing en/of PR
 • Aantoonbare kennis van verschillende communicatietechnieken en –strategieën binnen implementatie- en verandertrajecten
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen de (semi-)overheid als communicatieadviseur opgedaan in de afgelopen 7 jaar
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als communicatieadviseur in projectomgeving(en) opgedaan in de afgelopen 7 jaar
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring als communicatieadviseur in implementatie en verandertrajecten opgedaan in de afgelopen 5 jaar
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring in het communicatievak in een politiekgevoelige projectomgeving in de afgelopen 5 jaar
 • Kandidaat reist aantoonbaar per openbaar vervoer en/of ongemotoriseerd van woning naar werk en v.v. voor ten minste 80% van de reisafstand

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar:   vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 11 juni 2012 (’s ochtends).

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in UWV, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s