Gezocht: adviseur reïntegratie WWB-klanten

KMS Overheid zoekt namens de gemeente Amsterdam een adviseur “Carrousel” voor 32 uur per week vanaf 18 juni 2012 tot 1 januari 2013. De adviseur bemiddelt(bijstandsgerechtigde) klanten die relatief dicht bij de arbeidsmarkt staan naar regulier werk. Voor deze klanten, de zogeheten ‘trede 4 klanten’, wordt een intensief trainings- en bemiddelingsproces ingericht.

Functie-inhoud:

Het servicepunt Amsterdam zoekt ter vervanging van een collega een carrousel adviseur voor de carrousel. De carrousel adviseur coacht, motiveert en begeleidt klanten van diverse niveaus en achtergronden richting de arbeidsmarkt. Hij/zij zet de noodzakelijke middelen in om te komen tot een goede match van de klanten. Hiertoe behoort ook een praktische ondersteuning in het opstellen van het CV en de sollicitatiebrief en het oefenen van sollicitatiegesprekken. En het vinden van vacatures via diverse (social) media. Dit gebeurt groepsgewijs waarbij er zowel aandacht is voor de groep als voor het individu. De carrousel adviseur onderhoudt contacten met de werkgevers en adviseert over de arbeidsbemiddeling en de vacaturevervulling. Daarnaast coordineert de carrousel adviseur de vacaturevervulling en is hij/zij verantwoordelijk voor overige werkgeversprojecten enerzijds en klantenprojecten anderzijds, die beiden tot doel hebben om tot een match tussen klant en werkgever te komen. De carrousel adviseur zorgt voor terugkoppeling aan en afstemming met de verantwoordelijke klantmanagers van de klanten en initieert daarbij waar nodig samenwerking tussen de verschillende partijen om tot arbeidsbemiddeling en vacaturevervulling te komen. Tenslotte heeft de carrousel adviseur ook een signalerende functie: hij/zij signaleert trends en ontwikkelingen en informeert/adviseert hierover de (senior) accountmanagers van het servicepunt Amsterdam.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

  • U heeft minimaal 6 jaar werkervaring in de afgelopen 8 jaar met de begeleiding en bemiddeling (re-integratie) van WWB klanten.
  • U kunt twee referenties overleggen waar dit uit blijkt
  • U heeft ervaring met de bemiddeling van Trede 4 klanten WWB (klanten die relatief dicht bij de arbeidsmarkt staan)
  • U heeft ervaring in de commerciele arbeidsbemiddeling (uitzendbureau of werving & selectiebureau); bij voorkeur meer dan 5 jaar
  • U heeft ervaring met het groepsgewijs begeleiden en bemiddelen van Trede 4klanten WWB?
  • U heeft werkervaring in de bemiddeling en begeleiding van klanten WWB binnen de sociale dienst (DWI) van de gemeente Amsterdam
  • U beschikt over de volgende competenties: resultaatgericht handelen, communicatieve vaardigheden, samenwerken, klantgericht handelen, plannen en organiseren
  •  De gemeente hanteert de factor ‘prijs’ eveneens als criterium

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar:   vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 10 juni 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s