Gezocht: loopbaanadviseur

KMS Overheid zoekt namens gemeente Deventer een innovatieve loopbaanadviseur voor 12 uur per week van 1 juli 2012 tot 1 juli 2013 met optie tot verlenging met 2 x 12 maanden.

Functie-inhoud:

Medewerkers van de gemeente Deventer kunnen eens in de drie jaar op vrijwillige basis deelnemen aan een loopbaantraject. De loopbaanadviseur begeleidt dat traject. Het loopbaantraject bestaat uit een actief zelfonderzoek dat vooral gericht is op zelforiëntatie (wie ben ik, wat wil, wat kan ik) en de vertaling daarvan naar concrete acties of ontwikkelopgave. Redenen voor medewerkers om deel te nemen zijn (onder meer) de wens om te veranderen van functie/werkgever, meer zicht willen krijgen op eigen kwaliteiten en valkuilen, ontwikkelvraag in combinatie met opleidingsvraag, energieverlies in huidige situatie, concrete hulpvraag bij solliciteren (cv maken , brief schrijven, gesprek voorbereiden).

Een loopbaantraject is bij ons geen mobiliteitstraject. De loopbaanadviseur adviseert niet over geschikte functies/beroepen en bemiddelt niet op vacatures. Het aanbod van het interne Loopbaanadviescentrum Deventer is op dit moment gebaseerd op selfassessment. We willen in de toekomst de mogelijkheid hebben voor (vormen van) assessment.

De loopbaanadviseur besteedt uiteraard het overgrote deel van de tijd aan loopbaanbegeleiding. Er wordt ook verwacht dat de loopbaanadviseur de jaarevaluatie schrijft, de informatievoorziening over het Loopbaanadviescentrum actueel houdt en een bijdrage levert aan de digitale toolkit op ons opleidingsportaal de Deventer School. Bovendien willen we naar de toekomst toe het aanbod verder ontwikkelen. Thema’s zijn: samenwerking in de regio, de rol van de leidinggevenden, type trajecten en ondersteuning/vergroten van zelfredzaamheid in mobiliteit.

De loopbaanadviseur die wij zoeken is in staat het aanbod van het Loopbaancentrum verder mee te ontwikkelen, zowel in het productaanbod als in de intergemeentelijke samenwerking, en tevens gekwalificeerd in (vormen van) assessment.

Waar zijn wij naar op zoek?

De loopbaanadviseur die we zoeken, is:

• (Organisatie)sensitief   • Communicatief sterk, in staat tot goede aansluiting op diverse niveaus   • Laagdrempelig in contact   • Creatief en flexibel in oplossingen   • Heeft aandacht voor details in communicatie, materiaal en werkvormen .

De loopbaanadviseur die wij zoeken is in staat het aanbod van het Loopbaancentrum verder te ontwikkelen, gedreven op intergemeentelijke samenwerking en tevens gekwalificeerd in (vormen van) assessment. De loopbaanadviseur heeft visie en concrete ideeën over loopbaanadvisering binnen de werkcontext.

Eisen:

  • Via CV aantoonbaar een afgeronde HBO/WO opleiding
  • Via CV aantoonbaar een afgeronde opleiding in het vakgebied loopbaanadvisering
  • Via CV aantoonbaar minimaal twee jaar werkervaring met assessment methoden
  • Via CV aantoonbaar minimaal vijf jaar werkervaring met self-assessment methoden en werkvormen
  • Via CV aantoonbaar minimaal vijf jaar werkervaring als loopbaanadviseur
  • Via CV aantoonbaar minimaal twee jaar werkervaring met adviseren over en implementeren van nieuwe instrumenten en interventies op het vlak van loopbaanbegeleiding
  • Via CV aantoonbaar minimaal twee jaar werkervaring met werken binnen/voor gemeenten binnen het gevraagde vakgebeid

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar:   vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 17 juni 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s