Gezocht: procesmanager Brede School

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een procesmanager Brede School voor 20 uur per week vanaf 1 augustus 2012 tot 31 december 2013.

Functie-inhoud:

Adviseren directie en bestuur van de gemeente – gevraagd en ongevraagd – over landelijke en lokale ontwikkelingen die van invloed (kunnen) zijn op de ontwikkeling en uitvoering van het beleid, gericht op de ontwikkeling en het beheer van accommodaties (brede scholen) in de gemeente.
Begeleiden van processen en projecten bij de ontwikkeling van brede scholen zoals het maken van visiedocumenten, haalbaarheidsstudies programma’s van eisen en exploitatieplannen.

Taken Bestuur en beleid

 • Signaleert en inventariseert ontwikkelingen in het huisvestingsbeleid (accommodaties) in het algemeen, en voor de komende jaren in het bijzonder
 • Ondersteunt de wethouder en voert (mede) overleg met betrokken bestuurders en gebruikers van accommodaties
 • Bereidt beleidsdocumenten en bestuurlijke voorstellen voor
 • Regisseert de inzet van ambtelijke collega’s en werkt nauw samen voor de uitvoering van het huisvestingsbeleid

Taken Projecten en programma’s

 • Voert de haalbaarheidstudies uit.
 • Richt de projectorganisatie in voor de definitiefase en ontwerpfase voor de ontwikkeling van de brede school
 • Geeft leiding aan een team van interne en externe professionals die in het team zorg dragen voor de ontwikkeling van de brede school.
 • Stelt plannen van aanpak op
 • Maakt programma van eisen, bereid aanbesteding architect en adviseurs voor, maakt beheer- en exploitatieplannen
 • Coördineert activiteiten en werkzaamheden van het team in de definitie en ontwerpfase en fungeert als aanspreekpunt voor directie en bestuur

Waar zijn wij naar op zoek?

Kennis en ervaring:  Beleid, projecten en programma’s kennen een hoog maatschappelijk, politiek en financieel-economisch afbreukrisico en hebben een multidisciplinair karakter.  Juist de brede schoolontwikkeling vraagt om een brede kennis van het maatschappelijk veld en van de partijen die in het veld actief zijn.

De adviseur:

 • heeft aantoonbare kennis van en ervaring met ontwikkelingen, wet- en regelgeving terzake de gemeentelijke plichten en rechten op het gebied van maatschappelijke voorzieningen
 • is in staat partijen te adviseren en te verbinden op zowel bestuurlijk niveau als op het niveau van de gebruikers van de maatschappelijke voorzieningen
 • heeft kennis van het investeren in en exploiteren van maatschappelijk vastgoed, alsmede kan adviseren over de rol en positie van de gemeente bij de ontwikkeling en exploitatie van gebouwen in de relatie met derden (corporaties, investeerders en ontwikkelaars).

Eisen:

 • Afgeronde WO opleiding (richting Bouwkunde of vergelijkbaar)
 • Aantoonbare ervaring in complexe projecten waarbij onderwijs, welzijn, en zorg en wonen bij elkaar komen
 • heeft aantoonbare kennis van ontwikkelingen, wet- en regelgeving in de (maatschappelijk) vastgoedsector
 • heeft aantoonbare kennis van en ervaring met ontwikkelingen, wet- en regelgeving in het (basis)onderwijs, in het bijzonder huisvesting
 • heeft aantoonbare kennis van en ervaring met ontwikkelingen, wet- en regelgeving in de kinderopvang, zorg en welzijn, in het bijzonder huisvesting
 • Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie
 • Werkervaring binnen een kleine gemeente (minder dan 50.000 inwoners)
 • 2 apart toegevoegde referenties bestaand uit: referentieprojecten maatschappelijk vastgoed/brede school (adviesfase)

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar:   vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 31 mei 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s