Gezocht: communicatieadviseurs

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Flevoland communicatieadviseurs. Het gaat in eerste instantie om tijdelijke opdrachten, die kunnen variëren van drie maanden tot een jaar. Soms fulltime, soms voor één of twee dagen in de week. Het algemene niveau van de opdrachten is minstens op tactisch, soms op strategisch niveau. Van de kandidaten wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht.

Functie-inhoud:

De afdeling Communicatie van de gemeente is met enige regelmaat op zoek naar communicatieadviseurs voor tijdelijke projecten. De projecten kunnen zeer divers van aard zijn, zowel op het gebied van stedelijke ontwikkeling, maatschappelijke ontwikkeling als in de gemeentelijk dienstverlening. De communicatieadviseur ondersteunt het project, geeft communicatieadvies, maakt communicatieplannen en voert deze uit.

Beleid en advies – Analyseert (beleid)invloeden uit de in- en externe omgeving met het doel een voor de (project)organisatie toegesneden communicatiebeleid te ontwikkelen. – Adviseert management en belanghebbenden van de (project-)organisatie over het communicatiebeleid. – Stemt het te voeren communicatiebeleid af met de leiding en andere geledingen van de afdeling Communicatie ten behoeve van eenheid en samenhang in de presentatie van de organisatie. – Geeft eventueel leiding aan projectteams en overlegvormen waarin beleid op tactisch niveau wordt ontwikkeld en communicatiecampagnes worden uitgevoerd. – Bewaakt inhoudelijk de communicatieactiviteiten van de overige projectleden.

Uitvoering – Werkt het communicatiebeleid uit in communicatieplannen en -activiteiten voor de (project)organisatie (van idee tot en met uitvoering). – Organiseert promotiecampagnes, presentaties, evenementen en congressen. – Begeleidt de (project-)organisatie in haar contacten met de pers en fungeert als intermediair tussen (project-)organisatie en pers. – Initieert de ontwikkeling en productie- van promotiemateriaal en periodieke publicaties, en is opdrachtgever voor externe uitvoerende bureaus. – Representeert de (project-)organisatie intern en extern waar communicatie aan de orde is.

Coördinatie en overleg – Neemt deel aan werkoverleggen en kennisdeelsessies van de afdeling Communicatie. – Draagt kennis over aan projectleden en communicatiecollega’s voor deskundigheidsbevordering.

Contact – Ontwikkelt en onderhoudt zowel intern als extern een effectief netwerk om gestelde doelen te realiseren.

Waar zijn wij naar op zoek?

De gevraagde kandidaat krijgt snel overzicht binnen breed werkveld en vele complexe dossiers; is analytisch sterk; is financieel en bedrijfskundig onderlegd; is zeer resultaatgericht; is behendig in het opereren in een politiek- bestuurlijke omgeving en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Eisen:

  • Minimaal 5 jaar werkervaring gedurende de laatste 10 jaar als communicatieadviseur
  • Minimaal 3 jaar werkervaring gedurende de laatste 10 jaar bij een overheidsorganisatie
  • Minimaal HBO/WO werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding, bij voorkeur richting overheidscommunicatie.
  • Zeer ruime ervaring in genoemde werkzaamheden
  • Zeer goede redactionele, advies- en communicatieve vaardigheden
  • Organisatie- en improvisatievermogen
  • Kennis van de gemeentelijke organisatie, alsmede de bestuurlijke en politieke verhoudingen
  • Beschikt over de competenties: Omgevingssensitiviteit – Sterke pen – Analytisch vermogen – Resultaatgericht handelen – Initiatief nemen – Overtuigen – Creatief
  • U beschikt over minimaal 2 referenties van vergelijkbare projecten/opdrachten

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar:   vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 30 mei 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s