Gezocht: organisatie adviseur gemeente

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland (Leiden) een organisatieadviseur vanaf 28 mei voor 24 uur per week en een periode van 4 maanden (met kans op verlenging).

Functie-inhoud:

De betreffende gemeentelijke organisatie oriënteert zich breed op de toekomst, zowel bestuurlijk als ambtelijk. Een aantal ontwikkelingen maakt een heroriëntatie op de inrichting van de ambtelijke organisatie wenselijk en noodzakelijk. Er is een bestuurlijke visie op de toekomst gedefinieerd en vertaald in een programma. Dit beïnvloedt de wijze waarop de ambtelijke organisatie zich beweegt.

Door de start van Servicepunt71 zijn een groot deel van de bedrijfsvoeringstaken naar Servicepunt71 verplaatst, dit heeft consequenties voor de inrichting van de organisatie. De voorgenomen en verwachte bezuinigingen van de overheid in het algemeen en de gemeente in het bijzonder, maken het noodzakelijk om de ambtelijke organisatie evenredig hiertoe in te richten. Niet alleen de structuur en opbouw van de ambtelijke organisatie, ook de functionele inrichting er van.

Kortom bovenstaande ontwikkelingen hebben een grote impact op de organisatie. Dit vraagt om een wendbare, efficiënte en flexibele ambtelijke organisatie, een andere oriëntatie op de omgeving, die in staat is adequaat te anticiperen op de dynamiek van de (bestuurlijke) omgeving en ambities.

Het is noodzakelijk om dit jaar organisatorische maatregelen te definiëren en veranderingen in gang te zetten.

Van de organisatie adviseur wordt gevraagd de volgende resultaten/diensten te leveren:

  • Een concept organisatievisie en sturingsmodel voor de nieuwe organisatie op basis van de ontwikkelingen.
  • Een plan van aanpak voor de verandering van de organisatie.
  • Trajectbegeleiding van het afstemmingsproces met bestuur, medewerkers en medezeggenschap en aansluitend de formele vaststelling van een plan van aanpak en organisatievisie.

Doel is om voor de zomervakantie een visie voor te leggen aan bestuur, medewerkers en medezeggenschap, welke medio september 2012, na afstemming en overleg, wordt vastgesteld. Voor deze datum zal tevens een plan van aanpak opgesteld moeten zijn. Afhankelijk van het verloop van bovenstaande opdracht kan de organisatie adviseur gevraagd worden de implementatie van het plan van aanpak te begeleiden.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
  • Je hebt ruime ervaring als organisatie adviseur in de publieke sector, in verschillende  rollen en settings.
  • Je hebt ervaring als projectleider van (organisatie-)veranderprocessen, zowel cultuur- als structuurveranderingen.
  • Je beweegt je gemakkelijk op verschillende niveaus en beschikt over een grote mate van politieke sensitiviteit
  • Je weet mensen te (ver)binden en bent overtuigend zonder dominant te zijn.
  • Je bent per direct beschikbaar.
  • Je hebt minimaal twee referenties van vergelijkbare opdrachten

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar  vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 13 mei 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s