Website UWV biedt mensen ongeschikte banen

Het koppelen van werkzoekenden aan vacatures via de website werk.nl gaat vaak fout. De website van uitkeringsinstantie UWV kampt met technische problemen waardoor het geregeld niet lukt om iemand aan een geschikte baan te helpen. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek.

Meer fout dan goed   Op de site kunnen werkzoekenden hun cv achterlaten om passende banen aangeboden te krijgen. Dat gaat vaak fout, zeggen tientallen gebruikers en experts met wie de omroep heeft gesproken. Zo krijgt een maatschappelijk werkster een baan aangeboden als cipier of lasser. ,,Er gaan meer dingen fout dan goed”, zegt de vrouw.

Website   Het UWV moet 600 miljoen euro bezuinigen. 68 van de 130 kantoren gaan in de komende 2 jaar dicht en veel arbeidsbemiddelaars raken zelf hun baan kwijt. De website wordt daardoor steeds belangrijker maar loopt tot overmaat van ramp ook nog vaak vast.

Afgebouwd   Het UWV geeft toe dat er problemen zijn. ,,Werk.nl was oorspronkelijk bedoeld als extra service aan klanten die daarnaast ook persoonlijke coaching kregen”, aldus een woordvoerder. ,,Maar door de bezuinigingen van het kabinet moet die begeleiding door arbeidsbemiddelaars nu worden afgebouwd.”

Nieuw systeem   De website gaat vanaf november draaien met een nieuw systeem, dat beter in staat zal zijn de juiste koppelingen te maken tussen werkzoekenden en vacatures. ,,Deze maand begint het UWV bovendien een telefonische hulplijn opdat mensen betere resultaten uit werk.nl kunnen halen.”

(Bron: www.binnenlandsbestuur.nl)

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Website UWV biedt mensen ongeschikte banen

  1. marie anne zegt:

    Ik herken dit. Ik ben werkzoekend en sta ingeschreven bij UWV op Werk.nl en kreeg een baan aangeboden in Tanger, Marokko. Daarnaast werkt de link door naar andere banen dan waar je werkervaring en opleidng voor hebt. Bijvoorbeeld een technische baan voor een re-integratieconsulent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s