Werken bij de overheid is plezierig

Ambtenaren en andere overheidsmedewerkers vinden hun werk zinvol en plezierig. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Effectory. Het werkplezier wordt gemiddeld met het rapportcijfer 7,8 beoordeeld. De overheid scoort hiermee beter dan andere sectoren.

Zinvol    Het onderzoek werd gedaan onder 240 duizend mensen die werkzaam zijn bij gemeenten, zorgorganisaties en onderwijsinstellingen. De stelling ‘Ik doe zinvol werk’ wordt beoordeeld met gemiddeld een 8,1. Werknemers in de zorg vinden hun werk het meest zinvol, ze beoordelen het met een 8,3. In de onderwijssector (8,1) en de gemeente (8,0) wordt zingeving ook goed beoordeeld.

Werkplezier    Ter vergelijking: mensen werkzaam in de retail, energie & telecom, ICT en financiële dienstverlening beoordelen de zingeving in hun werk ruim een halve punt lager dan het gemiddelde. Qua werkplezier scoort de onderwijssector het beste (7,9). Bij gemeenten ligt dat cijfer eentiende punt lager.

Bijdragen aan samenleving    Directeur Guido Heezen van Effectory is niet verbaasd over de uitkomsten van het onderzoek ‘Medewerkers die kiezen voor de overheid, doen hun werk vaak vanuit een bepaalde roeping. Ze willen bewust iets bijdragen aan de samenleving. Die zingeving vinden veel van hen bij de overheid, waar dikwijls voor en met mensen gewerkt wordt.’

(Bron: www.binnenlandsbestuur.nl)

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s