Gezocht: leerplichtambtenaar / RMC

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Flevoland een leerplichtambtenaar / RMC voor 18 uur per week vanaf 1 juli 2012 voor de duur van 7 maanden.

Functie-inhoud:

Je houdt, vanuit een maatschappelijk oogpunt, toezicht op de naleving van de leerplichtwet. Dit is gericht op het beschermen en bewaken van het recht op en de plicht tot het volgen van onderwijs voor jongeren. Je doet je werk binnen de van toepassing zijnde beleidskaders, zodat de leerplichtwet binnen de gemeente optimaal wordt gehandhaafd. Je houdt toezicht  vanuit curatief oogpunt (het toezicht- en handhavingaspect) en vanuit  preventief oogpunt (zorgaspect), zodat een bijdrage geleverd wordt aan de voorbereiding van jongeren op het functioneren in de maatschappij. Je levert uit hoofde van het Regionaal Meld- en Coördinatiecentrum voortijdig schoolverlaten (RMC) een bijdrage aan het terugdringen en het voorkomen van het voortijdig schoolverlaten van jongeren tot 23 jaar in de regio Flevoland, zodat zoveel mogelijk jongeren met een startkwalificatie het onderwijs verlaten en de arbeidsmarkt instromen.

Waar zijn wij naar op zoek?

Je hebt tenminste HBO werk- en denkniveau met daarnaast ruime ervaring in een soortgelijke functie. In deze functie zijn goede contactuele vaardigheden van groot belang. Je bent in staat en bereid ouders en leerlingen aan te spreken op hun (verzuim)gedrag, zonder hun uitdagingen en omstandigheden uit het oog te verliezen. Je moet oplossingsgericht en analytisch kunnen denken en beschikken over inlevingsvermogen en overtuigingskracht. Ook is het belangrijk dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken.

Eisen:

  • Minimaal HBO-opleiding afgerond
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als leerplichtambtenaar gedurende de afgelopen 5 jaar
  • Aantoonbare kennis van leerplichtwetgeving
  • Aantoonbare ervaring met het netwerk (ROC’s en scholen) in de Noordoostpolder
  • De kandidaat dient over de volgende competenties te beschikken: – Uitstekende contactuele en schriftelijke vaardigheden – Analytisch – Oplossingsgericht – Overtuigingskracht
  • de functie beslaat 18 uur die over 3 dagen verdeeld (moeten) worden
  • De kandidaat kan minimaal twee referenties van vergelijkbare opdrachten overleggen.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 4 mei 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s