Gezocht: inzetbaarheidscoach

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Flevoland een inzetbaarheidscoach voor 16-32 uur per week vanaf ‘heden’ voor de duur van 2 jaar!

Functie-inhoud:

Wij zoeken op korte termijn  een ervaren professionele inzetbaarheidscoach met adequate medische en psychologische kennis op HBO+niveau en geldige BIG inschrijving, die in staat is leidinggevenden te adviseren, coachen en te begeleiden bij:

 • welke keuzemogelijkheden zijn er bij de verzuimbeoordeling (ziekteverlof, ander verlof, arbeidsconflict)?
 • welke vragen kan en mag ik stellen om de achterliggende oorzaak van de keuze van de medewerker te achterhalen?
 • wanneer schakel ik de bedrijfsarts of een andere deskundige in en met welke gerichte vraagstelling?
 • hoe beoordeel ik het advies van de bedrijfsarts of een andere deskundige, en hoe ga ik er in de praktijk effectief mee om?
 • bijdrage aan het in kaart brengen van mogelijkheden om de inzetbaarheid te vergroten/maximaliseren?
 • hoe maak ik effectief gebruik van de diverse gespreksmodellen en hoe maak ik “SMART” afspraken met medewerkers en hoe leg ik deze vast?
 • advisering m.b.t. herkennen en effectief reageren op gedragsstijlen van medewerkers en of leidinggevenden?
 • advisering m.b.t. de vertaling van individuele verzuimgevallen naar de afdelings- of organisatiecontext?
 • in kaart brengen van ziekteverzuim, waarbij onderscheid wordt gemaakt in de oorzaken en gevolgen daarvan en spoort signalen van naderend ziekteverzuim in een vroeg stadium op.
 • effectief samenwerken met andere arbo professionals zoals bedrijfsarts, preventiemedewerkers etc.

Daarnaast voert de inzetbaarheidscoach ook (werk)gesprekken met individuele medewerkers over onder andere balans tussen belasting en belastbaarheid en de inzetbaarheid van de medewerker. Kortom, de inzetbaarheidcoach is een spin in het web met de rol van aanjager om de inzetbaarheidresultaten positief te beïnvloeden én een bijdrage te leveren aan de groei van de leidinggevenden in de rol die het beleid van hen vraagt:

 • vergroten van het zelfoplossend vermogen bij medewerkers en leidinggevenden;
 • vergroten van kennis en competenties bij leidinggevenden m.b.t. inzetbaarheid;
 • bijdragen aan advisering voor beleidsontwikkeling en beleidsimplementatie op gemeentelijk en dienstniveau;
 • aansluiten bij de gemeentelijke situatie en ambities, zowel in het algemeen als per dienst.

De inzetbaarheidscoach  adviseert aan leidinggevenden en management over (ook praktische) zaken m.b.t. de centraal vastgestelde uitgangspunten/beleid die betrekking hebben op het vergroten van inzetbaarheid van medewerkers. De inzetbaarheidscoach is in staat om in effectief en in teamverband samen te werken met diverse andere actoren zoals bedrijfsarts , bedrijfsmaatschappelijk werker en andere professionals.

De inzetbaarheidscoach dient over een vaste vervanger te beschikken zodat de dienstverlening ook bij ziekte of vakantie kan plaatsvinden. Op korte termijn zal de opdracht 16 uur per week behelzen. Na 1 juli 2012 zal dit oplopen naar 32 uur per week. Aan het einde van het project zullen de uren teruggebracht worden naar 8 uur per week.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Afgeronde relevante HBO opleidingen (medische en psychologische /psychiatrische opleidingen, vaardigheden in gespreksvoering en coaching)
 • Aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring met de gevraagde dienstverlening.
 • Aantoonbaar minimaal bij 3 bedrijven gewerkt als inzetbaarheidscoach, waar de beschreven werkzaamheden zijn uitgevoerd, met als resultaat aantoonbare verhoging van inzetbaarheid.
 • In staat om kennis over te dragen naar alle betrokkenen (leidinggevenden en medewerkers) met als doel zichzelf op termijn bijna overbodig te maken; de kennis is in voldoende mate overgedragen en geborgd.
 • Flexibiliteit voor de inzet van de werkdagen
 • De kandidaat dient over de volgende competenties te beschikken: –  communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift –  zorgvuldig –  coachend – omgevingssensitief – samenwerken met alle betrokkenen – beschikt over verschillende beïnvloeding- en adviesstijlen
 • De inzetbaarheidscoach dient over een vaste vervanger te beschikken zodat de dienstverlening ook bij ziekte en vakantie kan plaatsvinden
 • De kandidaat kan minimaal twee referenties van vergelijkbare opdrachten overleggen.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 9 mei 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s