Traineeplek Provincie Friesland populair

Bijna 500 jongeren hebben gesolliciteerd naar een traineeplek bij de provincie Friesland. De informatiepagina op de provinciale website had in twee weken tijd 25.000 bezoekers, meldt de provincie. Jongeren konden zich tot 8 april online aanmelden voor het nieuwe traineeprogramma. Er zijn tien plekken beschikbaar.

Blij verrast  Friesland is blij verrast over de overweldigende belangstelling voor de provincie, zegt woordvoerster Siska van der Weij. ‘Een traineeprogramma is nieuw voor ons, maar kennelijk spreekt het concept van een leertraject jongeren erg aan.’ Ook de omstandigheden op de omstandigheden op de arbeidsmarkt spelen een rol, veronderstelt Van der Weij.

Youtubefilmpje  Als onderdeel van de selectieprocedure moeten de kandidaten nu een youtubefilmpje opsturen. Eind mei zijn twee talentdagen. Medewerkers van de provincie gaan dan in gesprek met de jongeren. De provincie hoopt zo een bedrijfskundig jurist, een onderzoeker, een projectleider civiele techniek, een betonconstructeur, een ecoloog en vijf algemene projectleiders te vinden.

Drie betonconstructeurs  De functie van algemeen projectleider trok de meeste belangstellenden: 265 jongeren reageerden daarop. Ruim 120 jongeren willen onderzoeker worden bij de provincie. Enkele tientallen meldden zich voor de functies van ecoloog en projectleider civiele techniek. Er meldden zich slechts drie betonconstructeurs.

Social media  Door nu trainees in huis te halen kan de provincie straks een aantal specifieke functies goed invullen en tijdig kennis overdragen. De jonge talenten beginnen in september. Zij zullen hun ervaringen bij de provincie Friesland delen via social media.

Buitenlandse kandidaten  Friesland stelde bij de oproep aan sollicitanten niet de eis dat ze in de provincie woonachtig moeten zijn. Dat had effect. Van de 75 procent van de sollicitanten uit het Noorden, woont ruim de helft in Friesland, een iets minder grote groep in de provincie Groningen en een klein deel in Drenthe. De overige 25 procent komt uit andere delen van Nederland. Er zijn ook twee buitenlandse sollicitanten bij.

(Bron: www.binnenlandsbestuur.nl)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s