Gezocht: Medior beleidsadviseur Infrastructuur, Verkeer en Vervoer

KMS Overheid zoekt namens de gemeente Amsterdam een Medior beleidsadviseur Infrastructuur, Verkeer en Vervoer vanaf 23 april tot 1 december 2012 voor 32-36 uur per week met optie tot verlenging met 2×3 maanden.

Functie-inhoud:

De afdeling Beleid en Expertise (B&E) i.o. -onderdeel van de Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer- vertaalt de door het gemeentebestuur in het programma akkoord vastgestelde ambities op basis van een gedegen analyse van (materiële en niet materiële) maatschappelijke kosten en baten in realistische beleidsdoelstellingen en – resultaten, inclusief de bijbehorende indicatoren en maatstaven. B&E trekt de beleidsontwikkeling in de Stad ten aanzien van fiets, verkeersveiligheid, parkeren, taxi, P&R, touringcar, veren, auto in de stad, luchtkwaliteit, duurzaamheid, verkeersmanagement en mobiliteitsmanagement. Daarnaast is de afdeling samen met andere (stedelijke) partijen verantwoordelijk voor de thema’s: openbaar vervoer, sociale veiligheid OV, auto naar de stad en spoor.

De functie:

De afdeling Beleid en Expertise i.o. zoekt voor een aantal beleidsthema’s (o.a. P&R, Parkeren en OV) beleidsadviseurs die resultaatgericht zijn en vanzelfsprekend hun verantwoordelijkheid nemen.

 • De Medior beleidsadviseur initieert en ontwikkelt een stedelijke visie en beleid op het gebied van verkeer en vervoer en adviseert hierover het bestuur.
 • De Medior beleidsadviseur signaleert trends en ontwikkelingen in het verkeer en vervoersbeleid. De Medior beleidsadviseur toetst en evalueert het verkeer- en vervoersbeleid en doet voorstellen ter verbetering.
 • De Medior beleidsadviseur draagt het beleid van de centrale stad uit naar ambtelijke diensten, stadsdelen en bestuurlijke partners van de Gemeente Amsterdam.
 • De Medior beleidsadviseur vertegenwoordigt de dienst bij stedelijke gebiedsontwikkeling en projecten in de regio.

Waar zijn wij naar op zoek?

De Medior beleidsadviseur beschikt over een afgeronde academische opleiding en beschikt over aantoonbare kennis en ervaring van de beleidsmatige en maatschappelijke kanten van verkeer en vervoer en projectmatig werken. Hij/zij heeft gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen, is gericht op samenwerken en beschikt over analytisch vermogen en het vermogen dit om te zetten in advies. De Medior beleidsadviseur combineert een stevige persoonlijkheid met een zelfstandige en gestructureerde manier van werken. Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden zijn essentieel. Hij/zij is proactief en een netwerker. De Medior beleidsadviseur heeft oog voor de belangen van de omgeving en voelt zich thuis in een bestuurlijke omgeving. Tot slot zijn humor en een relativerende houding onontbeerlijk in een omgeving, waar het vaak anders loopt dan vooraf is bedacht.

De Gemeente Amsterdam, DIVV, is op zoek naar een zelfstartende beleidsadviseur die ruime ervaring heeft in het beschreven aandachtsgebied (fiets, verkeersveiligheid, parkeren, taxi, P&R, touringcar, veren, auto in de stad, luchtkwaliteit, duurzaamheid, verkeersmanagement en mobiliteitsmanagement).

Het is de bedoeling dat de functie wordt omgezet in een vast dienstverband.

Eisen:

 • U  beschikt over minimaal een afgeronde WO-opleiding
 • U beschikt over aantoonbare ervaring van minimaal 3 jaar in de afgelopen 5  jaar als Medior beleidsadviseur of beleidsmedewerker
 • U heeft minimaal 3 jaar (liefst meer dan 5 jaar) ervaring met het schrijven van beleidsnotities en het adviseren van B&W bij beleidsbeslissingen
 • U beschikt over aantoonbare ervaring binnen een complexe, politiek gevoelige omgeving zoals Gemeente (G30), Rijksoverheid, Provinciale overheid en Rijkswaterstaat
 • U heeft aantoonbare kennis van het fysieke domein
 • U beschikt over aantoonbare ervaring met het zelfstandig trekken van beleidstrajecten (minimaal 1 traject zelfstandig uitgevoerd)
 • U beschikt over de volgende competenties: groot analytisch denkvermogen en daarbij het vermogen het geanalyseerde om te zetten in een helder verwoord advies; denkt en handelt resultaat- en klantgericht; neemt initiatief en is gericht op samenwerken; uitstekende communicatieve, sociale en adviesvaardigheden; zelfstarter; creëert draagvlak, is zich goed bewust van de omgeving en de uiteenlopende belangen van de doelgroepen..
 • U heeft minimaal 1 jaar (liefst meer dan 2 jaar) ervaring binnen het fysieke domein bij de G30 gemeenten
 • U levert minimaal 1 referentie aan waaruit duidelijk de hiervoor beschreven ervaring blijkt (max 3 jaar oud)
 • U voegt een aanbiedingsbrief bij waarbij uw schrijfvaardigheid uit de gekozen structuur en opbouw blijkt
 • De gemeente neemt de factor ‘prijs’ mee als gunningscriterium

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 11 april 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Er is ook een mogelijkheid voor een junior en een senior beleidsadviseur

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Gezocht: Medior beleidsadviseur Infrastructuur, Verkeer en Vervoer

 1. Pingback: Gezocht: Senior beleidsadviseur Infrastructuur, Verkeer en Vervoer | KMS Overheid

 2. Pingback: Gezocht: junior beleidsadviseur Infrastructuur, Verkeer en Vervoer | KMS Overheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s