Oudere ambtenaar piekert meer

Oudere ambtenaren piekeren meer over bezuinigingen en werkdruk dan hun jongere collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo onder 400 ambtenaren, uitgevoerd in opdracht Driessen, HRM-dienstverlener voor overheid en semi-publieke sector.

Stress  Bijna de helft van de respondenten bij de overheid maakt zich druk over zaken als werkdruk en baanzekerheid, maar neemt zorgen daarover niet mee naar huis. Bij de ‘senioren’ (45+) werkt de situatie op het werk vaker door in de privésfeer. “Zij hebben er zoveel stress van, dat ze zeggen dat het zelfs invloed heeft op de relatie met de partner,’ zegt Bas van Leeuwen, woordvoerder van Driessen.

Samenwerken  In het onderzoek werden ook vragen gesteld over samenwerking met collega’s. Uit de antwoorden bleek, dat ‘weigerambtenaren’ op weinig steun kunnen rekenen. Van de ondervraagden vindt 82 procent van de werkersin de publieke sector het volgens Van Leeuwen ‘belachelijk’ dat religie het bekrachtigen van sommige relaties in de weg zit. ‘Als mensen volgens de wet mogen trouwen moeten ambtenaren daar altijd aan meewerken’, stelt volgens hem de overgrote meerderheid. Jongeren hebben volgens Van Leeuwen een grotere tolerantie ten opzichte van ‘weigerambtenaren’ dan oudere collega’s.

(Bron: www.binnenlandsbestuur.nl)

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s