Gezocht: beleidsmedewerker Werk en Inkomen

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een beleidsmedewerker Werk en Inkomen vanaf 19 maart 2012 tot 1 juli 2012 voor 24-32 uur per week (met optie tot verlening).

Functie-inhoud:

De adviseur W&I die wij zoeken is primair verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en advisering op het brede werkterrein van Werk & Inkomen. Als beleidsmedewerker werk en inkomen zorg je voor het voorbereiden, ontwikkelen en implementeren van beleid op dit specifieke gebied. Je volgt en analyseert maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op de lange en middellange termijn, gaat de gevolgen daarvan na en adviseert hierover. Je ontwikkelt, initieert en evalueert het strategische en tactische sociale beleid vanuit een geïntegreerde benadering. Binnen de organisatie stem je hiervoor verschillende deelgebieden (WWB, WSW, WWNV) op elkaar af en legt de verbinding tussen de genoemde beleidsvelden in relatie tot de (regionale) arbeidsmarkt. Actueel speelt de opdracht om de Nota Arbeidsmarkt & Participatie op te stellen.

Waar zijn wij naar op zoek?

Uit het CV en aangeleverde motivatiebrief blijkt dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (middels opleidingen, cursussen, werkervaring, stages) minimaal beschikt over:

  • Een afgeronde HBO opleiding, of aangetoond werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar ervaring als beleidsadviseur op het vakgebied werk en inkomen / sociale zaken;
  • Minimaal 2 jaar ervaring met het maken van beleid Inkomen binnen een gemeente;
  • Kennis van en werkervaring met WWB, WIJ, IAOZ, IOAW, inburgering, schuldhulpverlening, minimaregelingen en bijzondere bijstand;
  • Ervaring met het aanpassen van en opstellen van verordeningen;
  • Ervaring met het aanpassen van beleidsregels aan landelijk, regionaal en lokaal beleid (op het gebied van Inkomen).

Daarnaast beschikt de kandidaat over de volgende competenties: Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken; Uitstekende analytische vaardigheden en een heldere schrijfstijl;  Een pragmatische resultaatgerichte houding;  In staat om complexe situaties te overzien en hierbij hoofd- en bijzaken te onderscheiden;  Effectief kunnen communiceren met alle niveaus in de organisatie.  Politieke sensitiviteit;  Uitstekende schriftelijke en mondelinge (uitdrukkings)vaardigheden in de Nederlandse taal.

De belangrijke gunningscriteria vanuit de gemeente zijn:

  1. Het aantal jaar ervaring als beleidsadviseur op het vakgebied Werk en Inkomen/Sociale zaken (liefst meer dan 5)
  2. De kandidaat beschikt over inhoudelijke kennis van de WSW.
  3. De kandidaat kan een of meerdere referentie(s) aandragen waarmee aangetoond wordt dat de kandidaat eerder een kwalitatief goede Nota Arbeidsmarkt & Participatie heeft opgesteld. Eventuele referenties dienen te worden genoemd in de motivatiebrief.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 5 maart 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s