Gezocht: Adviseur WMO

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Adviseur WMO vanaf 14 maart 2012 tot 1 juli 2012 voor 24-32 uur per week (met optie tot verlening).

Functie-inhoud:

De adviseur Wmo die wij zoeken is primair verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en advisering op prestatieveld 6 van de Wmo. Meer in brede zin lever je een bijdrage aan de uitvoering van het Beleidsplan Wmo van de gemeente en andere opdrachten van het gemeentebestuur op het gebied van de Wmo, op aangeven van de Wmo-beleidscoördinator. Actueel speelt de opdracht om de uitgaven op Wmo-voorzieningen te beheersen. De mogelijkheden hiertoe worden onderzocht. De beleidsadviseur gaat deze mogelijkheden verder uitwerken in concrete producten, zoals verordeningen en (eventuele) aanbestedingen. De adviseur is in staat nieuwe creatieve en kostenbesparende oplossingen te bedenken en deze oplossingen om te zetten in politiek gedragen en realiseerbare voorstellen. Daarnaast is de adviseur accounthouder voor alle instellingen waar we een contract mee hebben op het gebied van individuele voorzieningen. Ook zal de adviseur een rol spelen bij de decentralisatie van de AWBZ-begeleiding, met name op het gebied van inkoop.

Waar zijn wij naar op zoek?

Uit het CV en aangeleverde motivatiebrief blijkt dat de aangeboden kandidaat aantoonbaar (middels opleidingen, cursussen, werkervaring, stages) minimaal beschikt over:

 • Aangetoond academisch werk- en denkniveau; bijvoorbeeld door een afgeronde universitaire studie of een functie op academisch niveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als (beleids)adviseur;
 • Aantoonbare kennis en beleidservaring op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, specifiek op prestatieveld 6;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met aanbestedingen en inkoop van maatschappelijke ondersteuning.

De kandidaat beschikt minimaal over de onderstaande competenties: Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken; Uitstekende analytische vaardigheden en een heldere schrijfstijl; Een pragmatische resultaatgerichte houding; In staat om complexe situaties te overzien en hierbij hoofd- en bijzaken te onderscheiden; Effectief kunnen communiceren met alle niveaus in de organisatie. Politieke sensitiviteit; Uitstekende schriftelijke en mondelinge (uitdrukkings)vaardigheden in de Nederlandse taal.

De belangrijkste gunningscriteria, naast prijs, van de gemeente zijn:

  1. Ervaring van de kandidaat als projectleider bij Europese aanbestedingstrajecen Wmo (uitgedrukt in aantal inkooptrajecten).
  2. De hoeveelheid opdrachten die de kandidaat heeft uitgevoerd waarbij het beheersen van de totale uitgaven op alle WMO voorzieningen centraal stond.
  3. Het aantal referenties waaruit blijkt dat de kandidaat in staat is nieuwe creatieve en kostenbesparende oplossingen te bedenken en deze oplossingen kan omzetten in politiek gedragen en realiseerbare voorstellen. (minimaal twee)
  4. De kandidaat heeft kennis en werkervaring op het gebied van AWBZ, specifiek op het gebied van de functie begeleiding.
  5. De kandidaat beschikt over een diploma waaruit inkooptechnische kennis blijkt, zoals NEVI 1, NEVI 2

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 1 maart 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s