Gezocht: projectleider transitie jeugdzorg

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Noord-Brabant een Projectleider transitie jeugdzorg voor een periode van een jaar voor maximaal 3 dagen per week .

Functie-inhoud:

Gemeenten worden verantwoordelijk voor de uitvoering van de gehele zorg voor kinderen, jongeren en hun opvoeders. Door de verschillende onderdelen van jeugdzorg onder verantwoordelijkheid van de gemeente bij elkaar te brengen rond de plaatsen waar jeugdigen en gezinnen vaak komen zal ondersteuning dicht bij huis gemakkelijker tot stand komen. Het gaat niet alleen om het verleggen van verantwoordelijkheden en financiering maar ook om het opnieuw vormgeven van het stelstel van ondersteuning en zorg voor jeugdigen en hun opvoeders. Het stelsel van zorg voor jeugdigen en opvoeders moet doelmatiger en doeltreffender worden vormgegeven.

Om het proces goed te doorlopen zijn wij op zoek naar een projectleider transitie jeugdzorg die zowel bekend is met de huidige organisatie van de jeugdzorg als die van de gemeentelijke organisatie.  In 2012 wordt de beleidsvormingsfase doorlopen , met mogelijk een overgang naar de uitvoerings- en implementatiefase.

In de beleidsvormingsfase is het doel te komen tot visiedocument en een plan van aanpak voor de transitie jeugdzorg. In deze fase dienen de volgende resultaten bereikt te worden:

 • visie
 • plan van aanpak voor de transitie jeugdzorg
 • inventarisatie jeugdzorg
 • de koppeling met de andere transities (AWBZ en werken naar vermogen) en Passend Onderwijs
 • koppeling met het CJG
 • verslag uitbrengen over inhoud en proces aan de kartrekkende gemeente
 • voorbereiden van besluitvormingsdocumenten

In de uitvoerings- en implementatiefase is de projectleider in staat om op basis van de gedane inventarisaties en analyses een voorstel tot organisatorische inbedding in de ambtelijke organisaties te doen.

Waar zijn wij naar op zoek?

 • Afgeronde opleiding op (minimaal) HBO-niveau
 • Aantoonbare ervaring als (senior) beleidsmedewerker / projectleider binnen het vakgebied jeugdzorg bij de gemeente
 • Gedrevenheid en passie voor jeugd
 • Onderscheid kunnen maken in inhoud en proces
 • Leiding kunnen geven bij tegengestelde belangen
 • Sociale teamplayer
 • Partijen aan opdracht kunnen binden
 • Bekend met de huidige organisatie van de jeugdzorg

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 2 maart 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s