Gezocht: communicatie-adviseur

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Gelderland een Communicatie-adviseur vanaf 15 maart 2012 voor de periode van 1 jaar voor 20 uur per week.

Functie-inhoud:

Binnen het Sociaal Domein is sprake van drie grote decentralisaties waarbij het kabinet taken naar de gemeenten verschuift. Het betreft Decentralisatie Awbz (functie Begeleiding), Decentralisatie Jeugdzorg en de Wet werken naar vermogen (Wwnv).

Om de komende jaren gecoördineerd sturing te geven aan deze herstructurering van het Sociaal Domein wordt een Programmaorganisatie in het leven geroepen. De programma- en projectorganisatie wordt deels ook op regionaal niveau belegd. Het uitgangspunt ‘vraaggerichtheid’ is richtingbepalend bij de herstructurering. Het ontwikkelproces krijgt daarom sterk ‘van buiten naar binnen’ vorm waarbij in de planvorming actief wordt ingezet op betrokkenheid van en interactie met burgers, doelgroepen, professionals en (maatschappelijke) organisaties. De aansturing van het programma is in handen van een programmadirecteur; de projecten worden geleid door projectleiders.
De kandidaat draagt als adviseur zowel bij aan de uitvoering van de integrale bestuursopdracht herstructurering Sociaal Domein in het algemeen als ook aan de specifieke projecten: wet werken naar vermogen, awbz (begeleiding)/wmo en jeugdzorg. De kandidaat is vanuit zijn expertise verantwoordelijk voor:

  1. intern advies in de programma-/projectorganisatie en in de gemeentelijke organisatie;
  2. extern advies naar de betrokken stakeholders (doelgroepen, organisaties, bevolking) en de pers
  3. advisering ten aanzien van het interactieve proces, m.n. op het aspect van interactieve planvorming.

Hij/zij zoekt verbinding en voert regie in samenspraak met communicatiemensen van de betrokken organisaties. De kandidaat levert een bijdrage in de volle breedte van het communicatievakgebied: (communicatie)planvorming, bestuurlijke afstemming, organiseren van bijeenkomsten en presentaties, publieksvoorlichting, interne communicatie, etc. Waar nodig verricht hij/zij hand-en spandiensten of neemt daarin de regierol. Vanuit het project informeer hij/zij en stemt af met de communicatieadviseur van de betrokken wethouders.

Waar zijn wij naar op zoek?

De kandidaat is een Kei op het gebied van communicatie met een hands on mentaliteit, die creatief en initiatiefrijk is. Verwacht wordt dat de kandidaat op strategisch niveau kan meedenken.

Eisen:

  • minimaal HBO (communicatie)
  • als communicatie-adviseur werken binnen een politiek/bestuurlijk gevoelige organisatie
  • aantoonbaar creatief met vertaalslag naar effectieve communicatietrajecten
  • brede ervaring als communicatie-adviseur in een politieke organisatie
  • analytische instelling
  • resultaatgericht, initiatiefrijk, flexibel, stressbestendig overtuigingskracht

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 28 februari 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s