Gezocht: Klantmanagers Schuldhulpverlening

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in West-Brabant twee Klantmanagers Schuldhulpverlening voor 40 uur per week ter vervanging tijdens zwangerschapsverlof.

Een medewerker wordt gezocht voor de periode van 27 februari tot 1 juni 2012.  De andere medewerker wordt gezocht voor de periode van 1 mei tot 1 september 2012.

Functie-inhoud:

Als Klantmanager Schuldhulpverlening ben je dé contactpersoon voor de klant, als een spin in het web. Dit levert voor de klant op dat hij de dienstverlening als één geheel ervaart. Dat hij maatwerk krijgt aangeboden en binnen de keten snel, deskundig en respectvol wordt benaderd. Ondernemerschap staat hoog in je vaandel, je durft risico’s te nemen en je weet de juiste balans te vinden en te behouden tussen de klant en de geldende wet- en regelgeving. Diagnose, indicatie en vervolgtrajecten. Uitgangspunt is dat de klant centraal staat en niet de regels! Met een actiegerichte-, outreachende houding weet jij je te onderscheiden en zoveel mogelijk belemmeringen bij de klant weg te nemen om duurzaam te kunnen participeren in de samenleving. Dit vereist mensenkennis en het kunnen stellen van een goede diagnose. Je zorgt voor het onderhouden van informatie in de beschikbare systemen en onderhoudt een goed contact met je relevante netwerk. Je neemt je verantwoordelijkheid, je ondersteunt je collega’s die te nemen en spreekt ze waar nodig aan op hun eigen verantwoordelijkheid.

 • Aanvraag is tijdig en volledig getoetst aan de Gedragscode schuldregeling van de NvvK.
 • Indicatiestelling voor schuldhulpverlening is gedaan.
 • Het Vrij Te Laten Bedrag (VTLB) is juist vastgesteld conform geldende richtlijnen (NvvK).
 • Een opdrachtrapportage is tijdig, volledig en juist opgesteld en een besluit ten aanzien van schuldregeling is tijdig genomen.
 • De opdrachtgever is tijdig en volledig geadviseerd over het besluit inzake het schuldhulpverleningstraject.
 • Volledig proces van screening, diagnose / indicatie en beoordeling van de aanvraag is verzorgd.
 • Besluit tot schuldhulpverlening is tijdig genomen.
 • Financieel beheer is gestart.
 • Belangen van alle partijen zijn gelijkwaardig en juist behartigd.
 • Schuldregeling is uitgevoerd conform afspraken met betrokken partijen
 • De hulpvraag is tijdig vastgesteld, mogelijke aangrenzende problemen zijn tijdig gesignaleerd en relevante hulpverlening is ingeschakeld.
 • Klanten tijdig doorverwezen naar de interne collega, dan wel juiste instantie.
 • Voortgangsgesprekken hebben conform afspraak plaatsgevonden.
 • Klanten zijn correct voorgelicht, geïnformeerd en geadviseerd.

Waar zijn wij naar op zoek?

 • Je hebt een HBO-diploma
 • Mininaal 2 jaar Relevante werkervaring als Klantmanager Schuldhulpverlening bij een gemeente, bij voorkeur in West-Brabant
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met het gebruik van branchesysteem Allegro

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 17 februari 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s