Het is nog stil bij het Wwb-meldpunt VNG

De volgens veel gemeenten nogal overhaaste invoering van de nieuwe Wet werk en bijstand (Wwb) per 1 januari heeft nog niet tot veel problemen geleid. Bij het speciaal daarvoor opgezette meldpunt van de VNG blijft het stil.

Meldpunt

De VNG heeft het afgelopen jaar meermalen gewaarschuwd voor uitvoeringsproblemen door onder andere de invoering van de huishoudinkomenstoets in de Wwb. Die vergt niet alleen veranderingen in de gebruikte software (die met enige improvisatie kan worden aangepast) maar ook in de registratie- en beoordelingsprocessen bij de gemeentelijke sociale diensten. De VNG heeft na het aannnemen van de Wwb door de Eerste Kamer in december zelfs een meldpunt opgezet waar gemeenten met hun problemen naartoe kunnen om de lobby tegen de aangenomen wet te kunnen intensiveren.
 

Rust
Maar een woordvoerster van de VNG meldt desgevraagd dat het niet bepaald storm loopt met meldingen over problemen. Dat komt volgens haar wellicht mede door het feit dat het nu alleen nieuwe gevallen betreft. Pas per 1 juli zullen de regels ook gaan gelden voor mensen die ook voor 1 januari 2012 een bijstandsuitkering kregen. De organisatie beperkt zich tot het vermelden van het NOS-item over de gemeente Deventer. wethouder Ahne van die gemeente legt uit dat aanvragen nog niet goed geregistreerd kunnen worden, in afwachting van de organisatorische maatregelen die nu alsnog moeten worden getroffen: ‘Als we eerder alles al in gang hadden gezet, had iedereen gezegd, waarom maak je zoveel kosten als alles pas in 2013 ingaat.’

(bron: Binnenlands Bestuur)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s