Gezocht: projectleider ICT

KMS Overheid zoekt met ingang van 15 januari namens een gemeente in Overijssel een projectleider ICT voor 24 uur per week tot 31 december 2012 (met optie tot verlenging met 6 tot 12 maanden).

Functie-inhoud:

Voor het aansturen en inhoudelijk leiden van een project inzake de invoering van een zaaksysteem zijn wij op zoek naar een ervaren projectleider die zijn sporen verdiend heeft op het gebied van het leiden van projecten in een technisch en organisatorisch krachtenspel.

De projectleider/manager heeft tot taak een aantal deelprojecten te coördineren die tot doel hebben:
• de technische infrastructuren te realiseren en in beheer te laten nemen door de afdeling ICT beheer;
• een drietal deelprojecten die parallel werken aan het inrichten van de werkprocessen in het zaaksysteem
• de verdere ontwikkeling van de functionaliteit en het aansturen van de leverancier en het inrichten van het functioneel beheer

Waar zijn wij naar op zoek?

De projectleider opereert vanuit zijn ervaring en professie op een zelfstandige werkwijze, hij maakt heldere afspraken met de opdrachtgever, procesmanagers en zijn deelprojectleiders. De projectleider / -manager is in staat zich snel een beeld te vormen van de impact van de invoering van zaakgericht werken in de organisatie. De projectleider/-manager beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kan zich makkelijk verplaatsen in denk en handelswijze van medewerkers op diverse niveaus binnen de organisatie.

De projectleider/-manager:
1.Is belast met c.q. verantwoordelijk voor de intake van het (de) project(en).
2.Is belast met het bewaken en aansturen van de samenhang van de deelprojecten
3.Is verantwoordelijk voor de afspraken op het gebied van de aanpak van beheersaspecten (tijd, geld, kwaliteit, informatie, organisatie, fasering) en resultaten van het project, (verwoord in een projectplan) en draagt zorg voor de uitvoering van het project.
4.Is verantwoordelijk voor een zorgvuldige afronding van het project en borging in de staande organisatie (beheer).

Speelruimte
-de projectleider rapporteert hiërarchisch aan de manager IAO en rapporteert over aanpak, verloop en afloop van door hem/haar geleide projecten en te nemen maatregelen aan een stuurgroep
-de projectleider neemt beslissingen binnen de kaders van het project, met in achtneming van IV/ICT-beleid, die projectmanagement en implementatie van ICT voorzieningen betreffen.
-de projectleider neemt beslissingen over de uitvoering van de werkzaamheden in projecten, de benodigde middelen, de te hanteren normen en de kwaliteit van de prestaties.
Kennis en vaardigheden
-Kennis van toegepaste informatica.
-Kennis van het inrichten, invoeren en beheren van een zaaksysteem
-Kennis van projectmanagement methoden (Prince2 en technieken).
-Vaardigheid in de toepassing van projectmanagement in overheidsorganisaties.
-Vaardigheid met veranderingen in organisaties, met name de invoering van ICT-hulpmiddelen in gebruikersorganisaties en de volledige borging van het beheer (technisch en functioneel).
-Vaardigheid in het verzekeren van de benodigde condities, noodzakelijk voor de uitvoering van projecten (managementsteun, financiën, personele capaciteit) en het omgaan met onzekerheden hierin.
-Empatische persoonlijkheid die gemakkelijk wensen van klanten kan vertalen in technische consequenties.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek
voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt.
KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 2 januari 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s