Gezocht: strategisch communicatieadviseur Zuid-Holland

KMS Overheid zoekt met ingang van 2 januari namens een gemeente in Zuid-Holland een strategisch communicatieadviseur voor bij aanvang 24 uur per week tot 1 december 2012.

Functie-inhoud:

Voor de totstandkoming van de gemeentelijke herindeling van een drietal gemeenten zijn wij op zoek naar een strategisch communicatieadviseur voor het programmabureau. Het programmabureau ondersteunt en coördineert de werkzaamheden van de programmaorganisatie van de herindeling.

Als communicatieadviseur van de gemeentelijke herindeling treedt je op als eerste aanspreekpunt voor de leden van de stuurgroep (burgemeesters, 1 wethouder per gemeente en de gemeentesecretarissen) en de projectgroep (gemeentesecretarissen en directeuren middelen) op het gebied van communicatie. Je adviseert zowel gevraagd als ongevraagd de stuur- en projectgroep en bent de sparringspartner van de andere strategisch adviseurs. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van diverse communicatiestrategieën zoals de mediastrategie, interne en externe communicatiestrategie en de raadscommunicatie. Je signaleert relevante ontwikkelingen rond de herindeling en naar aanleiding daarvan formuleer je communicatieadviezen. Daarnaast ben je de voorzitter van de werkgroep communicatie en bewaak je de planning, het budget en de kwaliteit van de producten die op het gebied van communicatie worden opgeleverd.

Je werkt nauw samen met de andere leden van het programmabureau, de projectgroep en de stuurgroep. De project- en stuurgroep zijn verantwoordelijk voor de vormgeving en de uitvoering van het proces waarbij zij ondersteund worden door de programmabegeleider.

Waar zijn wij naar op zoek?

Je bent een strategisch adviseur met academisch werk- en denkniveau en hebt veel kennis en ervaring op het gebied van communicatie. Je bent bekend met advisering binnen politiek bestuurlijke organisaties en complexe projecten. Je bent een stevige persoonlijkheid, die overtuigingskracht bezit en in staat is om onafhankelijk te denken. Je staat als zelfstandig, contactvaardig en initiatiefrijk bekend. Je bent resultaatgericht, bezit organisatievermogen en bent een echte doorzetter. Creativiteit en flexibiliteit zijn eigenschappen die je op het lijf geschreven zijn. Je hebt een goede politieke antenne ontwikkeld en je voelt je als een vis in het water in een bestuurlijke omgeving. Je hebt oog voor de cultuur(verschillen) van de drie fusiegemeenten en opereert daarin als verbindende schakel. Je communiceert makkelijk en effectief, zowel mondeling als schriftelijk.

Je bent 24 uur per week beschikbaar en op termijn moet eventuele uitbreiding van uren mogelijk zijn

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek
voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt.
KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037. 

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s