Gezocht: senior bezwaarmedewerker WWB, WMO en WI

KMS Overheid zoekt met ingang van hden namens een gemeente in Brabant een senior bezwaarmedewerker WWB,  WMO en WI voor 36 uur per week tot 1 juni 2012.

Functie-inhoud:

Je behandelt bezwaarschriften tegen beslissingen die zijn genomen op grond van specifieke wetgeving, de Wet Werk en Bijstand en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Waar nodig behartig je de belangen van de gemeente in gerechtelijke procedures. Daarnaast organiseer en voer je hoorzittingen uit en stel je adviezen op aan het college van B&W.

De medewerker Bezwaar en Beroep heeft een brede juridische scope. Jij behandelt namelijk de bezwaar- en beroepsschriften wat betreft de sociale zekerheidswetgeving. Dit betekent dat je ruime kennis hebt van de Wet Werk en Bijstand (WWB), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Wet Inburgering (WI). Om dit zo effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren maak je gebruik van onderzoek en rapportages. Je adviseert, redigeert beschikkingen en stelt verweerschriften op.

Hierbij zijn de volgende deeltaken te onderscheiden:

  • het doen van onderzoek ten behoeve van de Wwb- en WMO/WI-commissie, alsmede het ondersteunen van het secretariaat van de Wwb-commissie (met name verzorging van de notulen);
  • het maken van conceptbeslissingen, alsmede het terugkoppelen van consequenties en eventuele verbetervoorstellen naar de AmSZ eenheid Uitvoering;

het vertegenwoordigen van de gemeente in voorkomende gerechtelijke procedures (voorlopige voorzieningen, beroep, hoger beroep, verhaal in rechte)..

Waar zijn wij naar op zoek?

  • Aantoonbare ruime kennis van sociale zekerheidswetgeving en de hierin te volgen procedures (absolute vereiste!)
  • Aantoonbare 5-7 jaar (vaktechnische) relevante praktijkervaring op gebied van WWB, WMO (absolute vereiste!)
  • in staat om volledig zelfstandig te werken i.v.m. beperkt inwerkprogramma
  • direct inzetbaar qua startdatum (absolute vereiste!)
  • bij voorkeur kennis van Civision Uitkeringen (Wwb) en szwNet (WMO)
  • flexibel in werktijden (soms avond-zittingen) (absolute vereiste!)
  • Aantoonbare ervaring in het vertegenwoordigen van de gemeente in voorkomende gerechtelijke procedures (voorlopige voorzieningen, beroep, hoger beroep, verhaal in rechte). (absolute vereiste!)
  • Communicatief sterk, assertief, professioneel, flexibel en betrouwbaar

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek
voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt.
KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-4010122. 

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s