Gezocht: senior regisseur klantvragen

KMS Overheid zoekt met ingang van 1 februari 2012 namens een gemeente in Overijssel een senior regisseur klantvragen voor 36 uur per week tot 1 juli 2012 met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

Zelfstandig (maar in samenwerking met collega’s) zeer complexe, strategisch belangrijke en politieke gevoelige klantvragen behandelen en van antwoord voorzien. Het betreft vragen met een hoog afbreukrisico voor de gemeente.
De regisseur signaleert deze ontwikkelingen en is in staat om collega’s, leidinggevenden en het bestuur ervan te overtuigen van het belang om te handelen.
De regisseur is behartiger van het klantbelang en staat tussen klant en de verschillende inhoudelijk ambtelijke experts in. De tegenstellingen tussen inhoudelijke experts onderling en de tegenstellingen tussen klantbelang en diverse inhoudelijke belangen vergen creativiteit, verregaande diplomatie en vasthoudendheid om de intern gerichte organisatie daadwerkelijk een klantgerichte organisatie te laten zijn. De soms forse tegenstellingen vergen een helikopter view en sturing van het proces op hoofdlijnen. Het realiseren van integrale oplossingen is geen sine cure. Het betreft het complexe balanceren tussen klantbelang en het in beweging brengen van uiteenlopende inhoudelijke belangen om zodoende tot optimale resultaten te komen waarbij de gemeente haar klantgerichtheid laat zien. De regisseur heeft daarbij verantwoordelijkheid om door te schakelen naar bestuur (in overleg met programmamanagers en teammanagers) bij gevoelige kwesties. De weerstand kan zeer groot zijn als de inhoud versus klantbelang komt te staan. De rol van inhoudelijke programmamanagers met rechtstreekse lijn naar een portefeuillehouder maakt het voor een regisseur soms lastig om het klantbelang op een evenwichtige wijze in beeld van het bestuur te brengen. Ervaringen van regisseurs worden door hen ook ingebracht ter verbetering van de samenwerking en het dienstverleningsconcept.
Regisseurs worden vaak ingeschakeld als klantrelaties verstoord zijn geraakt doordat in een (te) laat stadium om processturing door een regisseur is verzocht.

Het doel van de functie is: voeren van regie op zeer langdurige en complexe en politiek gevoelige interne en externe processen, vanuit het perspectief van vooral de externe klant (bewoner én ondernemer) en het zijn van aanspreekpunt en vertegenwoordiger van de gemeente, bij het zoeken naar oplossingen en mogelijkheden bij meervoudige vragen. Vragen van klanten bevinden zich op het brede terrein van de fysieke omgeving: bouwen, ruimtelijke ordening, vastgoed, milieu, openbaar groen, veiligheid, horeca, vergunningen etc.

Waar zijn wij naar op zoek?

  • Minimaal een afgeronde hbo opleiding aangevuld met relevante cursussen en of opleidingen
  • Tenminste 3 jaar via CV aantoonbare werkervaring in het begeleiden van complexe processen of klantvragen op het gebied van bouwen, ruimtelijke ordening, milieu, openbaar groen of horeca
  • Minimaal 3 jaar via CV aantoonbare werkervaring bij een gemeente in een soortgelijke functie
  • Minimaal 1 jaar via CV aantoonbare werkervaring op het taakveld fysieke omgeving
  • Minimaal 1 jaar via CV aantoonbare werkervaring op het gebied van procesbegeleiding
  • Minimaal twee jaar via CV aantoonbare werkervaring op het gebied van omgaan met interne vakdisciplines en externe partijen

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek
voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt.
KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-13964502  of  071-4010122. 

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Vacatures en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s