“Wel uit de bijstand, maar niet aan het werk”

De uitspraak van staatssecretaris De Krom dat de helft van de mensen in de bijstand aan het werk kan, is `niet realistisch en pure retoriek`. Dat vindt de organisatie van re-integratiebedrijven Boaborea.

Staatssecretaris De Krom (SZW) beweert dat de helft van de mensen in de bijstand aan het werk kan. Boaborea wijst er echter op dat de staatssecretaris ook het budget halveert dat beschikbaar is om mensen aan het werk te helpen.

Ondersteuning blijft nodig
De aanname dat als de uitkering maar laag genoeg wordt (of verdwijnt) mensen vanzelf aan het werk zullen gaan, vindt de brancheorganisatie niet realistisch. Een klein deel van de mensen in de bijstand kan met meer drang en eventueel dwang wel werken. Het overgrote deel zal enige vorm van ondersteuning nodig hebben, wil men ‘passen’ op vacatures die er zijn, stelt Boaborea.

Mensen in de bijstand ontbreekt het vaak scholing, taalbeheersing en andere vaardigheden. Daarnaast zijn er velen met problemen die het aan het werk gaan belemmeren: schulden, verslaving, psychische problematiek. Het korten op of stoppen van de uitkering zal bij hen niet leiden tot werk, maar eerder tot verdere afstand tot de arbeidsmarkt.

Wel uit de bijstand, niet aan het werk
`De staatssecretaris krijgt hen dus misschien wel uit de bijstand, maar zeker niet aan het werk. Zonder voldoende budget voor ondersteuning van werkgever en potentiële werknemer, zullen er alleen maar meer mensen aan de kant komen te staan`, waarschuwt de brancheorganisatie.

Wij zijn benieuwd wat uw visie op dit onderwerp is en nodigen u daarom graag uit om te reageren!

(Bron: personeelsnet.nl)

Klik hier voor een overzicht van alle gepubliceerde artikelen omtrent dit onderwerp.

Dit bericht werd geplaatst in Politiek debat en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s