Meeste ambtenaren willen een andere baan

Meer dan de helft (57%) van alle ambtenaren wil binnen drie jaar van baan veranderen. Vooral jonge ambtenaren overwegen een switch. De meeste van hen zien de overstap naar het bedrijfsleven wel zitten.

Dat blijkt uit enquête van InOverheid.nl onder 614 ambtenaren.

Vooral jonge academici
Het verlangen naar ander werk leeft het sterkst onder jongeren; bijna driekwart (73%) van de ambtenaren die jonger is dan 35 jaar hoopt binnen nu en drie jaar van baan te veranderen. Wat verder opvalt is dat vooral ambtenaren met een academische achtergrond een switch wil maken (69%).

Overstap naar bedrijfsleven
Vier op de tien ambtenaren (42%) die van baan willen veranderen, overweegt de overstap te maken naar het bedrijfsleven. Het zijn vooral de jongere ambtenaren voor wie de marktsector lonkt. Meer dan de helft (54%) van de jonge ambtenaren die van baan wil wisselen, overweegt zijn carrière in de private sector voort te zetten.
Bijna een kwart (23%) van de ambtenaren die een carrière in het bedrijfsleven overwegen, geeft als reden voor een mogelijke overstap het gebrek aan loopbaanperspectief bij de overheid. Een op de tien ambtenaren kijkt om zich heen omdat hij vreest zijn baan te verliezen door de bezuinigingen en 16% heeft het ‘niet meer naar zijn zin’ bij de overheid.

Meer groei mogelijk
Bijna acht op de tien ambtenaren (78%) verwacht dat het bedrijfsleven meer doorgroeimogelijkheden biedt dan de overheid. Ook gaat 76% ervan uit dat in commerciële sector meer te verdienen valt; zij denken dat de mogelijkheden voor salarisgroei in het bedrijfsleven veel groter zijn dan bij de overheid.
De zakelijke dienstverlening lijkt het meest in trek bij ambtenaren. Vooral een functie als adviseur/consultant zien ambtenaren wel zitten (62%), net als een baan in het bank- en verzekeringswezen (21%). Daarnaast spreekt werken bij een energie- of nutsbedrijf ambtenaren aan (14%).

(Bron: InOverheid.nl)

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s