Carrièreswitch moet makkelijker worden

Het moet voor werkenden normaler en gemakkelijker worden om vrijwillig van baan te veranderen of om een overstap te maken naar een andere sector. Dat stelt de Sociaal Economische Raad (SER) in het rapport ‘Werk maken van baan-baanmobiliteit’.

De SER overhandigde het rapport maandag aan minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Minister Kamp noemt het advies nuttig: “Dit advies is een belangrijke ondersteuning van de arbeidsmobiliteit die op gang zal komen.”

Kamp is het met de SER eens wat betreft baanmobiliteit. “De beperkte dynamiek op de arbeidsmarkt gaat ons parten spelen. We zullen mobieler moeten worden binnen sectoren, in het land en misschien zelfs ook binnen Europa,” aldus minister Kamp.

Arbeidsmobiliteit

Volgens het rapport zijn er meerdere manieren waarop optimale arbeidsmobiliteit tot stand kan komen. Volgens de SER is er ten eerste een cultuuromslag nodig, waarin werkgevers en werknemers zich meer bewust worden van de voordelen van arbeidsmobiliteit.

Daarnaast moeten werkgevers, werknemers en overheid investeren in de scholing en inzetbaarheid van werknemers. Tot slot zijn er goede faciliteiten nodig die mensen ondersteunen. Zo moet het aanbod van vacatures en werkzoekenden moet transparant zijn met het oog op een goede match en snelle bemiddeling.

(Bron: nu.nl)
 
 
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s