“Baas zoekt vrouw” helpt Nuggers aan het werk

Het Friese banenproject Baas zoekt vrouw is zo succesvol gebleken dat het een vervolg krijgt voor een bredere doelgroep. Dat meldt de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân. In het nieuwe project dat @Work gaat heten, wordt gemikt op een bredere doelgroep.

Eigen bedrijf

Twee jaar geleden startte de Sociale Dienst het re-integratieproject Baas zoekt vrouw, gericht op met name vrouwen die niet werkten en ook geen uitkering kregen (Niet uitkeringsgerechtigden). Van de 146 deelnemers die er in totaal aan meededen, hebben 89 inmiddels een baan gevonden. Acht anderen startten een eigen bedrijf en dertien deelnemers volgen een opleiding die hun kansen op de arbeidsmarkt verbeterd. In totaal is bij 75 procent van de deelnemers sprake van een succesvol traject, meldt de Sociale Dienst.

Confronterend

Vrouwen die meededen werden drie maanden lang, twee dagdelen per week begeleid. Met behulp van trainingen op bijvoorbeeld het gebied van kwaliteiten, vaardigheden en ambities werd gekeken wat mensen wilden. Maar ook werd gekeken of mensen daar wel geschikt voor waren.  ‘Mensen kwamen er soms achter dat ze iets wilden, maar daar eigenlijk helemaal niet geschikt voor waren’, vertelt een woordvoerder van de Sociale Dienst. ‘Soms waren die sessies daardoor heel confronterend.’

At Work

Baas zoekt Vrouw is nu afgelopen, maar omdat het project succesvol is, komt er een vervolg. Binnenkort start het project @Work waarbij op een bredere doelgroep wordt gemikt.

(Bron: website Binnenlands Bestuur)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s